טיפול אנטיביוטי לזיהום בחלל הבטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 43 וסובלת מכאבי בטן תחתונה עם הקרנה לפי הטבעת זה כ-5 חודשים. ביצעתי את הבדיקות הבאות: בדיקות דם, בדיקת אולטרסאונד וגינלי, בדיקת תבחין נשימה, בדיקת CT, אולטרסאונד בטן, בדיקת אנדוסקופיה, בדיקת גסטרוסקופיה ובדיקת קולונוסקופיה. כל התשובות חזרו תקינות. מאחר שעברתי קשירת חצוצרות לפני שנה וחודשיים, פניתי לרופא המנתח לעיצה, והוא חשב שאולי בכל זאת יש איזה שהוא זיהום בחלל הבטן או הרחם, ורשם לי למשך שבועיים 2 תרופות: Ciprogis ו- Doxilin. לאחר תום הטיפול במשך חודש הכל היה בסדר, ועתה שוב חזרו הכאבים. אני ממש אובדת עצות לגבי המשך הטיפול.

תשובה:
הטיפול שקיבלת הוא טיפול אנטיביוטי רחב טווח, ואם הוא עזר לך והקל על כאבי הבטן, נראה כי אכן מדובר בזיהום כלשהו בחלל הבטן או הרחם. האם בנוסף סבלת מחום? צמרמורות? נראה כי עברת בירור מקיף ויסודי ביותר, ועל כן אין לי הרבה מה לחדש לך. דבר אחד שאולי יכול לעזור הוא לקיחת תרבית מנוזל בחלל הבטן או ברצפת האגן, אם יש כזה, לזהות את הפתוגן הספציפי ולכוון כלפיו טיפול אנטיביוטי מסוים. לא ציינת דבר לגבי היציאות שלך. עצירות יכולה לגרום לכאבי הבטן אותם את מתארת וחשוב לטפל בבעיה אם יש כזאת. אמליץ לך לפנות לרופא המטפל, או לפנות לגסטרואנטרולוג על מנת לעבור בדיקה, לקחת תרביות ולהתייעץ לגבי המשך טיפול. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד