איזה טיפול מיידי ניתן לתת לילד בן שלוש וחצי אשר נעקץ על-ידי דבור?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2000
1 דקות קריאה
שאלה:

איזה טיפול מיידי ניתן לתת לילד בן שלוש וחצי אשר נעקץ על-ידי דבור?

תשובה:
כעזרה ראשונה ניתן לשים רטיות עם קרח (קומפרסים קרים), למרוח תרחיץ קאלאמין (מומלץ להוסיף טיפות מנטול לתרחיץ), ולתת טיפות פניסטיל דרך הפה (המינון לגילאים 1 עד 3 הוא: 30 עד 45 טיפות). אם זה לא עוזר ומתפתחת תגובה חריפה, יש לפנות לחדר מיון. ייתכן ויהיה צורך במתן של סטרואידים. [11/07/2000]