הבת שלי מקבלת בבוקר 3 לחיצות של בודיקורט במשאף 2 + בריקלין במשאף. <br /
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

הבת שלי מקבלת בבוקר 3 לחיצות של בודיקורט במשאף 2 + בריקלין במשאף. היא בת 5, וכבר שנתיים היא מאובחנת כאסתמטית. למה לא עוזר לה הטיפול למרות הכל?

תשובה:
בודיקורט הוא טיפול מונע סטרואידלי הניתן במשאף, בד"כ פעמיים ביום - פעם אחת בבוקר ופעם אחת בערב, כאשר המינון מועלה לפי הצורך. בריקלין אינו טיפול מונע ואינו צריך להינתן באופן קבוע, אלא רק בהתקפים חריפים ובקוצר נשימה פעיל, בהיותו מרחיב סימפונות עם השפעה קצרת טווח למספר שעות בלבד. הדרך היחידה להעריך את הטיפול התרופתי ולהתאימו לילדה היא לא דרך האינטרנט, אלא דרך הערכה מדויקת עד כמה המחלה פעילה ע"י תשאול רפואי, בדיקה גופנית ותבחיני נשימה. המלצתנו לכם היא לפנות לרופא ילדים מומחה לבעיות נשימה על מנת להתייעץ לגבי דרך מתן התרופה והמינון המתאים של התרופות. מלבד הנ"ל, נקודה נוספת שהרופא יבדוק היא האם הילדה באמת יודעת להשתמש במשאף- ישנם ילדים שנראה כאילו הם שואפים אך למעשה שום חומר לא נכנס. את הילדים הללו צריך ללמד להשתמש במשאף או להשתמש בשיטות אחרות של משאפים. עליכם לבדוק זאת, כיוון שקיים עתה מגוון משאפים.