דלג לתוכן

אשתי בסוף השליש הראשון של ההריון. במשטח התגלה סטרפטוקוקוס מסוג a . היא

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2002
1 דקות קריאה

שאלה:

אשתי בסוף השליש הראשון של ההריון. במשטח התגלה סטרפטוקוקוס מסוג a . היא החלה עקב זאת טיפול במוקסיפן פורטה. אני ובתנו בת השנתיים גם סובלים מכאב בגרון. האם נדבקנו? כיצד נדבקים? האם יכולות להיות הדבקות חוזרות ונשנות? האם יש סכנה להריון? האם נכון שזהו החיידק הטורף?

תשובה:

אין סכנה להריון לא מחיידק הסטרפטוקוקוס בגרון ולא מהטיפול בו במוקסיפן. הדרך לדעת אם נדבקתם היא ע"י משטח גרון, אם כי לא שכיחה דלקת גרון של סטרפטוקוקוס בגיל כה צעיר כשנתיים. ההידבקות קורית בדרך כלל ע"י טיפות רוק קטנות שעוברות בשיעול ובנשימה מאדם חולה לאדם בריא המצוי בקרבתו. אכן יכולות להיות הדבקות חוזרות ונשנות בסטרפטוקוקוס. לסיום- סטרפטוקוקוס הוא אותו חיידק שנקרא הטורף - אך זוהי הסתמנות נדירה מאוד שלו - לרוב מדובר בזן אלים מאוד שלו התוקף אנשים במנגנון שונה - דרך העור בעיקר, ולא דרך הנשימה - ועל רקע מצב חיסוני ירוד. לקריאה נוספת- http://www.infomed.co.il/questions/q_022602_4.htm
רופאים בתחום
ד"ר אליעזר אריעם
ד"ר אליעזר אריעם אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
פרופ' אלדד זילברשטין
פרופ' אלדד זילברשטין כירורגיה פלסטית
ד"ר מאוריסיו כהן וייזר
ד"ר מאוריסיו כהן וייזר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו