לחץ בחזה אחרי שימוש בתרופות לטיפול ביתר לחץ דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני חודשיים אובחן אצלי יתר לחץ דם בינוני. התחלתי בטיפול התנהגותי (הפחתת שומן, מלחים ... ) וגם בטיפול תרופתי . וכשהתחלתי בטיפול התרופתי התחלתי להרגיש בחנק ובלחץ בחזה . עשיתי כל הבדיקות ולא יצא אצלי שום בעיה, ורק בצילום הלב אובחן שכלי הדם של הלב התרחבו קצת מלחץ הדם הגבוה. אני כל הזמן חושבת ומפחדת מאוד מהתסמינים האלו. רוצה לשאול מה יכולה להיות הסיבה להרגשתי בחנק ? וגם האם כלי הדם של הלב שהתרחבו יכולים לחזור למצבם הטבעי ?

תשובה:
חסרים לי כמה פרטים כדי לענות על שאלתך, אבל אנסה בכל זאת. ראשית לא ציינת איזה טיפול תרופתי הותחל אצלך. לטיפולים השונים נגד לחץ דם תופעות לוואי שונות, וחלקם עשויים להשפיע גם על מערכת הנשימה (למשל תרופות מקבוצת חוסמי הבטא עשויות להחמיר אסתמה ותרופות מקבוצת מעכבי האנזים ACE עשויות לגרום לשיעול). כמו כן, לא ציינת מה הן הבדיקות שערכו לך כדי להעריך את מצבך - האם בוצע אקו לב, שיכול להעריך את תפקוד הלב ? קשה לענות על שאלתך באשר לכלי הדם של הלב, בלי להבין באילו כלי דם מדובר. את מציינת שאת כל הזמן חושבת על התסמינים, ופוחדת מהם, וייתכן מאוד שזו הסיבה לתחושת החנק שאת חשה, שכן התקף חרדה עשוי לגרום להרגשה דומה מאוד לאירוע לבבי - לחץ בחזה, קוצר נשימה, דפיקות לב, הזעה, יובש בפה ועוד. אני חושבת שאם נבדקת ע"י רופא, ועשית מספר בדיקות להערכת התפקוד הלבבי - שהיו כולן תקינות - את יכולה להסיר דאגה מליבך.