על תסמונת אדי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מהן הסיבות ל- Adie's, הרחבת האישון בעין? ותוך כמה זמן זה חולף? קיבלתי את זה לפני כשבוע וחצי ובבדיקת דם נמצא גם סידן ברמה של 10.8.

תשובה:
Adie's pupil הוא מצב נדיר, בו יש פגיעה ביכולתו של האישון להתכווץ. בדרך כלל הפגיעה היא רק בעין אחת. במקרים רבים התסמונת מלווה בירידה ברפלקסים (כמו, למשל, רפלקס הברך). התסמונת שכיחה יותר בנשים, בדרך כלל בגיל צעיר או בגיל הביניים. הסיבה לכך אינה ידועה, אך מקובל לחשוב כי מדובר בירידה ביכולתו של העצב לשלוט ברפלקסים של האישון, הנגרמת עקב וירוס או ע"י מחלה אוטואימונית. בעין הפגועה יש תחושה כי האור בהיר וחזק מדי (בגלל הפגיעה ביכולתו של האישון להתכווץ בתגובה לאור חזק). ברוב המקרים המצב אינו חולף, אך גם אינו מחמיר, והחולה מתרגל למצב החדש ואינו מבחין בו יותר. יש להקפיד לחבוש משקפי שמש. באשר לרמת הסידן - היא אכן מעט גבוהה מן הנורמה. כדאי בשלב הראשון לחזור על הבדיקה, כדי לוודא שלא מדובר בטעות מעבדה. אם הערך עדיין גבוה - פני לרופא המשפחה שלך להמשך בירור.