התנאים הדרושים לביצוע ניתוח בקע מפשעתי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני עומד לעבור ניתוח הרניה בצד ימין, באמצעות רשת, ובמרכז רפואי שאינו בית חולים. נאמר לי שכשעה לאחר הניתוח אשתחרר לביתי. הניתוח אמור להיערך בהרדמה מקומית עם חומר טשטוש לווריד. האם לא נדרש אשפוז של לפחות לילה אחד, למעקב? האם לא כדאי לעבור ניתוח מסוג זה בבית חולים? האם לא רצוי בהרדמה מלאה? החשש שלי הוא ששיקולים כלכליים של קופת החולים מובילים לאשפוז קצר ולביצוע הניתוח במקום שאינו בית חולים מסודר עם כל התנאים.

תשובה:
ניתוח בקע מפשעתי (הרניה) בהרדמה מקומית ובאשפוז אמבולטורי מקובל כבר שנים. משרד הבריאות מאשר למרכזים רפואיים שונים ניתוחים שמשך האשפוז אחריהם אינו עולה על 23 שעות, כלומר פחות מיממה, והם אינם חייבים לעמוד בסטנדרטים של בית חולים כללי. עם זאת, חייבים להתקיים בהם מספר תנאים, כגון המצאות ציוד החייאה, מעקב רפואי מסודר ועוד. במוסדות אלה נוכח רופא מרדים למקרה הצורך. זכותך המלאה לדרוש מידע על כל הבעיות העלולות לצוץ כתוצאה מהניתוח או מההרדמה. כמו כן, זכותך המלאה, אם אינך חש ביטחון מלא במקום הניתוח או במנתח שלך, לדרוש לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי. הרופא המנתח אמור היה להסביר לך את כל האפשרויות ולקבל את הסכמתך בחתימה. אם זה לא נעשה, אני ממליץ לך לפנות לרופא המנתח ולקבל ממנו את כל ההסברים אותם הוא מחוייב לתת לך. בברכה, ד"ר נחום ורביןמומחה לכירורגיה כללית