תוצאות בדיקות הורמונליות של אישה עם אנדומטריוזיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29 ומנסה להיכנס להריון שני זה שנה. לפני כ-7 שנים הוסרה ציסטה בגודל 10x10 בלפרסקופיה, וכיום אני סובלת מאנדומטריוזיס קל. המחזור בן 29-28 יום ובדרך כלל סדיר להפליא. ההריון הראשון נקלט מייד כחודשיים לאחר הפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון. הרופא שלח אותי לעשות בדיקות ואני צריכה עזרה בפענוחן. הבדיקות בוצעו ביום ה-16 למחזור: TSH 1.87 MLU/L FSH 6.4 IU/L PROLACTIN 196 MLU/L PROGESTERONE 1.3 NMOL/L TESTOSTERONE TOTAL 2.3 NMOL/L DHEA SULPHATE 6.0 MCMOL/L CA-125 39.8 U/ML

תשובה:
את כל התוצאות שקיבלת תוכלי לבדוק בעצמך באינדקס הבדיקות של אינפומד בהסבר התוצאות של כל בדיקה. אנסה לעבור בדיקה בדיקה ולומר אם היא תקינה או לא ומה משמעות התוצאה. רמת ה- FSH, רמת הטסטוסטרון והרמת ה- DHEA SULFATE תקינות ותואמות את זמן המחזור לאחר הביוץ. רמת ה- TSH נמוכה, אך בדרך כלל דרוש ערך נוסף, רמת ה - FT4, כדי לאבחן בעיה. אם גם היא נמוכה מהנורמה, מדובר בתת-פעילות של בלוטת התריס, אך לא ציינת ערך זה. רמת הפרולקטין גבוהה. ישנן סיבות רבות לכך שערך זה יהיה גבוה מהנורמה. תוכלי למצוא סיבות אלו גם כן בפורטל אינפומד, אחת מהן היא תת-פעילות בלוטת התריס, מה שיכול להתאים לערך ה- TSH שנמצא אצלך. רמת ה- CA-125 גבוה מעט מהנורמה, שהיא פחות מ-35. אחת הסיבות לעליית סמן זה היא אנדומטריוזיס. לסיכום, נראה לי שיש להמשיך את הבירור לגבי פעילות בלוטת התריס. אמליץ לך להמתין בסבלנות עד לתור אצל הרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד