עד מתי אבעבועות רוח מדבקות?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

האם חייל בחופשה שחלה באבעבועות רוח יכול לחזור לבסיס לפני שנעלמת הפריחה? האם מותר לו להיות חשוף לשמש ולרוח?

תשובה:
אבעבועות רוח היא מחלה מדבקת מאוד. בדרך כלל ההידבקות מתרחשת על ידי חדירת הנגיף למערכת הנשימה או על ידי מגע ישיר. חולה מדבק במשך יום או יומיים לפני הופעת הפריחה (לעיתים נדירות 4-3 ימים) ועד 5 ימים לאחר מכן, זאת אומרת עד שאחרונת השלפוחיות מגלידה. בדרך כלל נעלמים הגלדים לאחר כ-12 יום. לא מומלץ להיחשף לשמש במהלך כל המחלה. אינני מכיר את פרטי המקרה שלך, ולכן אמליץ לך לפנות לרופא המשפחה כדי שיאבחן באיזה שלב המחלה נמצאת. בברכה, ד"ר יצחק פרברוב - אינפומד