שאלתי נוגעת לתופעות לוואי עקב התקנת המירנה. האם אחרי שבוע מההתקנה יכולו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי נוגעת לתופעות לוואי עקב התקנת המירנה. האם אחרי שבוע מההתקנה יכולות להיות התכווצויות ברחם? הייתי בבדיקה אצל רופאת הנשים 3 ימים אחרי ההתקנה, היא אמרה שאין סימנים לדלקת, אבל בכל אופן הכאבים נמשכים יחד עם כיסוי אנטיביוטי. האם זהו תהליך רגיל או יש צורך בבדיקה חוזרת?

תשובה:
כן, זה נשמע נורמלי וחלק מהעניין לקבל כאבים דמויי מחזור לאחר הכנסת התקן תוך-רחמי. טבעי גם לחוש עווית בטנית סביב מחזורים. הפתרון הוא בד"כ משככי כאבים, אם כי מעל 10% מהנשים מסירות את ההתקן תוך שנה בשל תופעות לוואי כמו כאב או דימומים. חשוב מאוד לשים לב באם תפתחי חום ו / או עליה בכמות ההפרשות או שינוי הצבע הרגיל שלהן- סימנים המעידים על זיהום המצריך טיפול אנטיביוטי מיידי. לקריאה נוספת- http://www.infomed.co.il/questions/q_073000_1.htm