סטרואידים לתינוקת בת 4 חודשים למצוקה נשימתית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם זה מקובל ונכון לתת לתינוקת בת 4 חודשים סטרואידים בכדי להרחיב את קנה הנשימה? היא סובלת מהיצרות בכלי הנשימה ושיעול מתמשך. היא כרגע נמצאת בבדיקות לאיתור הבעיה.

תשובה:
כן. נותנים לפעמים סטרואידים כאשר יש מצוקה נשימתית. אבל רציתי להפנות תשומת ליבך לאבחנה שלפעמים מפספסים אותה הנקראת laryngomalacia - אם יש שיעול לתינוקת ממש מהתחלה ואין שום שיפור והריאות נקיות יחסית. את מדברת על היצרות של דרכי הנשימה. אם ההיצרות היא עליונה - הסיבה היא שהחלק הקדמי של טבעות הסחוס אצל ילדים הן גמישות מידי, ואז כשמשכיבים את הילד על הגב על פי ההוראות, הוא מתחיל להשתעל ולהיכנס למצוקה נשימתית, מאחר והחלק הקדמי של הטבעת פשוט נופל וחוסם את נתיב האוויר בחלקו. תבדקי כאשר את משכיבה את התינוקת על הבטן או חצי שכיבה על הצד, ואז אם השיעול עובר - אין צורך בסטרואידים או כל תרופה. ברגע שהסחוסים יתקשחו השיעול ייפסק, וצריך רק להקפיד על תנוחה מתאימה, כמובן תמיד בהשגחה. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה