המשמעות של מחסור בפקטור 11
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לבני משפחתו של בעלי יש מחסור בפקטור 11. הבנתי שאצל נשים הדבר עלול ליצור סיבוכים בלידה. יש לי שני בנים. מה משמעות הדבר והאם מישהו מאיתנו אמור להיבדק?

תשובה:
מחסור בפקטור 11 הוא למעשה המופיליה מסוג סי. ככל ההמופיליות זוהי מחלה רצסיבית, כלומר, כדי ללקות במחלה יש לקבל שני גנים פגומים, שני ההורים צריכים להיות נשאים או חולים. לרוב המופיליה מסוג זה אינה מסוכנת, והסימפטומים שלה - דימום יתר - באים לידי ביטוי רק לאחר טראומה או ניתוח. לא ברור לי ממה שכתבת אם בעלך הוא נשא של המחלה, או רק בני משפחתו. בכל אופן גם אם בעלך נשא או אפילו חולה במחלה, ואת אינך נשאית או חולה, ילדיכם אינם חולים ואין סיבה לדאגה. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_050305_4.htm