דלג לתוכן

תגובה חלקית לטיפול תרופתי בחרדה ודיכאון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 35, סובל כבר ארבע שנים מחרדות. במשך מספר שנים, עד פרוץ החרדות, עישנתי גראס. בשנה הראשונה טופלתי ברסיטל, רק לאחרונה חזרתי לטיפול תרופתי בציפרלקס. בחודשיים הראשונים הרגשתי טוב, והשבוע חזרו חרדות עם דיכאון קל. מה את ממליצה לי לעשות? האם יש טיפולים נוספים שעליהם את יכולה להמליץ?

תשובה:

ראשית, ישנה האפשרות של העלאת מינון הטיפול התרופתי, לפחות באופן זמני. שנית, כדאי לבחון אם השתנה משהו בנסיבות החיים שלך אשר עלול לגרום להחמרה שאתה מרגיש בשבוע האחרון. לעיתים קורים דברים בחיים שמעלים באופן זמני את מידת המתח בו האדם נמצא, ואז יש חזרה חלקית של תופעות החרדה או הדיכאון. אם אכן הצלחת למצוא איזשהו שינוי חיים שמסביר את העניין, בדרך כלל ההמלצה היא להמתין, ולא לעשות שינוי בטיפול. כאשר ענייני החיים יסתדרו, תחוש טוב יותר. שלישית, כפי שאולי ראית בתשובות קודמות באתר, אני מאד ממליצה על טיפול פסיכולוגי, שמאפשר לטפל בדברים שתרופות אינן מספיקות עבורם. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר עלא אבו סאלח
ד"ר עלא אבו סאלח נוירולוגיה
פרופ' אברהם (רמי) אליקים
פרופ' אברהם (רמי) אליקים גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ויסאם גבן
ד"ר ויסאם גבן גריאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו