האם ייתכן שחולה מגיב אחרת לשתי תרופות בעלות אותו הרכב גנרי, אבל מיוצרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/07/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ייתכן שחולה מגיב אחרת לשתי תרופות בעלות אותו הרכב גנרי, אבל מיוצרות על ידי שתי חברות שונות, למשל Ikapress 240 SR ו Verapress 240 ?

תשובה:
התרופות זהות בחומר הפעיל שבהן אך שונות בטעם, בציפוי ובחומרי מילוי שוליים. ידוע שלעיתים אדם מגיב טוב יותר לתרופה מחברה מסוימת מאשר לאחרת, ואין לכך הסבר ברור. ייתכן כי מדובר באי סבילות לחומר מסוים. כדאי ללכת עם מה שמרגיש לך נכון יותר.