דלג לתוכן

כאבי גב עם חשש לפריצת דיסק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/07/2009
2 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 25 וסובל מכאבי גב זה כחצי שנה. הכאבים התחילו כשבועיים לאחר טיול של 20 ק"מ עם תיק גדול. גם עבדתי בעבודה פיזית. בהתחלה סבלתי מכאב עמום וכללי בגב התחתון, בגב העליון ובשכמות, ולאחר כחודשיים הכאב הכללי פחת ונשאר כאב מקומי וחד במרכז הגב ובנקודה מסוימת בגב התחתון. טיפולי הפיזיותרפיה לא עזרו, והכאב הולך ומתגבר מאוד, אפילו בשינה או בעמידה קצרה, דבר שלא היה עד עכשיו. אין לי הקרנה של הכאב לכיוון הרגליים. כשאני מנסה ליישר את הגב אני מרגיש את הכאב בעיקר. חששתי שזו פריצת דיסק, אבל האורתופד היה משוכנע שזה לא. תוצאות צילום רנטגן ובדיקת מיפוי עצמות שעברתי תקינות, לדברי האורתופד. הוא הפנה אותי לכירופרקט, שאצלו אני מטופל זה כחודשיים. הכירופרקט הראה לי שיש חוליה אחת בצילום רנטגן שהרווח בינה לבין זו שמתחתיה קטן בחצי מהרווח בין שאר החוליות, והיא לוחצת על העצב שמתחתיה. הוא אמר לי גם שיש לי עקמת בגב. כעת אני ממתין לבדיקת CT. מאז שהתחלתי את הטיפול אצל הכירופרקט, הכאבים דווקא מתגברים, והוא חושב שעוד טיפולים יעזרו. האם הגיוני שלאחר טיפול כירופרקטי הכאב דווקא גובר? האם הטיפול גורם נזק ועדיף להפסיק אותו? אשמח לשמוע מה דעתכם על הממצא של הרווח בין החוליות ומה יכולים להיות הגורמים לכאבי הגב במקרה שלי.

תשובה:

טיפול כירופרקטי עשוי לסייע במגוון מצבים, כולל במקרים של פריצת דיסק, אך ההצלחה אינה מובטחת. הייתי ממליץ על טיפול אצל כירופרקט מוסמך. כדאי לוודא זאת לפני תחילת הטיפול. בכל מקרה, לא כדאי להתחיל טיפול לפני שאובחנת כהלכה על ידי רופא, ובוודאי שאין להמשיך לקבל טיפול שמסב לך כאבים כלשהם. לגבי האבחנה, קשה לאבחן פריצת דיסק על ידי צילום פשוט. יש צורך בבדיקת CT לשם כך, בצירוף ממצאי הבדיקה הגופנית. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גלעד פיסקוס
ד"ר גלעד פיסקוס רפואת שיניים
ד"ר דניאל דריי
ד"ר דניאל דריי טיפול מיני / סקסולוגיה
פרופ' חיים ביטרמן
פרופ' חיים ביטרמן פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו