דלג לתוכן

האם פלוטין גורם להשמנה ?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/07/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

התרופה פלוטין הינה מקבוצת SSRI. השמנה אינה אחת מתופעות הלוואי הידועות של התרופה, ואף יותר שכיחה ירידה בתיאבון כתוצאה מהטיפול בתרופות אלו. מאידך גיסא, אחת ההתוויות לטיפול בפלוטין הינה דיכאון. אחד מהסימפטומים של דיכאון הוא ירידה במשקל בשל ירידה בחשק וברצון לאכול. ייתכן וטיפול אפקטיבי ב- SSRI מוביל לשיפור ניכר במצב הרוח ובמצב התפקודי, דבר המוביל לחזרת התיאבון למצב הנורמלי, ובכך לעלייה במשקל. לפרטים נוספים על התרופה, ניתן לקרוא בקישור: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=210

תשובה:

התרופה פלוטין הינה מקבוצת SSRI. השמנה אינה אחת מתופעות הלוואי הידועות של התרופה, ואף יותר שכיחה ירידה בתיאבון כתוצאה מהטיפול בתרופות אלו. מאידך גיסא, אחת ההתוויות לטיפול בפלוטין הינה דיכאון. אחד מהסימפטומים של דיכאון הוא ירידה במשקל בשל ירידה בחשק וברצון לאכול. ייתכן וטיפול אפקטיבי ב- SSRI מוביל לשיפור ניכר במצב הרוח ובמצב התפקודי, דבר המוביל לחזרת התיאבון למצב הנורמלי, ובכך לעלייה במשקל. לפרטים נוספים על התרופה, ניתן לקרוא בקישור: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=210 [17/07/2006]
רופאים בתחום
ד"ר אירית יעקבי
ד"ר אירית יעקבי רפואת שיניים
ד"ר סיון שוחר
ד"ר סיון שוחר רפואת שיניים
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו