דלג לתוכן

שימוש במקביל בפרופסיה ופלוטין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/07/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

1.האם ישנו סיכון או פגיעה בטווח הארוך בגוף בנטילת שתי התרופות הבאות: פרופסיה ופלוטין 40 מ"ג ליום. האם יכול להיווצר עומס / פגיעה בכבד? 2. האם יש סיכון בנטילת התרופות כל אחת בנפרד ופגיעה לטווח ארוך, למשל בתוחלת חיים?

תשובה:

אומנם שתי התרופות עוברות מטבוליזם בכבד, אך אין בעיה ליטול פרופסיה ופלוטין במקביל, אם התפקוד הכבדי תקין. בין תופעות הלוואי העיקריות של הפרופסיה ניתן למנות הפרעה בתפקוד המיני, חולשה, סחרחורת וירידת לחץ דם (החולפות לאחר הפסקת התרופה). בין תופעות הלוואי העיקריות של הפלוטין: הפרעות שינה, כאבי ראש, אי- שקט ועצבנות, חולשה ורעד, ירידה בליבידו והפרעה בתפקוד המיני, בחילה, שלשולים, חוסר תיאבון. בשני המקרים תופעות מסכנות חיים כמעט לא תוארו, ותופעות לוואי קשות מופיעות באחוז זעיר של המקרים.
רופאים בתחום
פרופ' אשר טל
פרופ' אשר טל ילדים
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
ד"ר מקסים סוקולוב
ד"ר מקסים סוקולוב אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו