גורמים אפשריים לדלקת בדרכי השתן אצל תינוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נותנת לבני, בן 4 חודשים, את התרופה Cefuroxime לפי הנחיית רופא המשפחה, לאחר שבתשובות שקיבלתי מקופת החולים נמצא 100.00 CFU. אין לי מושג מה זה אומר, רק הבנתי שזה בתוך התרבית. מהן הסיבות להגעת החיידק לדרכי השתן?

תשובה:
CFU משמעו Colony Formation Unit. זה מדד למספר מושבות החיידקים הצומחות ממ"ל שתן אחד, וזהו המדד שלנו, הרופאים, לקיומה של דלקת זיהומית או לא. הדלקת יכולה להיווצר בגלל זיהום הנגרם על ידי התפשטות של המזהם דרך השופכה אל דרכי השתן, דרך מחזור הדם, דרך איברים אחרים כמו הערמונית, או בשל זיהום לאחר בדיקות חודרניות. דלקת יכולה להיווצר גם בגלל בעיות בכליות, כמו אבנים בכליות, דלקת בערמונית והפרעות אנטומיות. הסיבה הכי שכיחה בגיל כה צעיר היא בדרך כלל הפרעה אנטומית כגון VUR, שעליה תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_073002_1.htm