הידבקות בשחפת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. רציתי לשאול מהו הסיכוי שלי להידבק בנגיף השחפת ממפגש עם אדם החולה במחלה, אם אני עצמי סובלת מן המחלה סקלרודרמה, הפוגעת במערכת החיסונית וגורמת לה להיות חלשה יותר. אני חוששת מהידבקות בעיקר בגלל המערכת החיסונית שלי, מפני שהיא חלשה יותר מלכתחילה.

תשובה:
הידבקות במחלת השחפת מתרחשת על ידי טיפות רוק זעירות המועברות מהחולה לסביבתו על ידי דיבור, התעטשות, שיעול וכו'. שהייה באותו חדר עם חולה במחלת שחפת פעילה יכולה לגרום להידבקות, ומחייבת בירור האפשרות של הידבקות במחלה, במיוחד אדם עם מערכת חיסון פגיעה. פני בהקדם לרופא המטפל. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד