דלג לתוכן

לפני מספר חודשים לקחתי גלולת אורתו-ציקלן כדי לנסות ולטפל בבעיית שחלות פוליצסטיות. הגלולה לא התאימה לי ועברתי למליאן (כי השתמשתי בה קודם לכן והיתי מרוצה). עכשיו קיבלתי המלצות חמות על גלולת יסמין ושוקלת לעבור לקחת אותה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2005
1 דקות קריאה

תשובה:

1. האם אפשר לטפל בבעיית שחלות פוליצסטיות, ואם כן, אז איך ? האם אני אתקשה להרות עקב המחלה ? 2. האם החלפת גלולות בתדירות גבוהה יכולה להזיק ? 3. האם ישנו הבדל ניכר בין 2 סוגי הגלולות: מליאן ויסמין? 1. אני מצרפת קישור לתשובה לשאלה בנוגע לתסמונת פוליציסטית של השחלות, טיפול והשפעה על פוריות: http://www.infomed.co.il/questions/q_060705_3.htm 2. מומלץ לבחור סוג אחד של גלולות ולהתמיד איתו, על מנת לאפשר לגופך להתרגל לתופעות הלוואי הספציפיות של הגלולה ולא "לשגע" את הציר ההורמונלי שלך. 3. שני סוגי הגלולות הן משולבות - כלומר מכילות גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון. מליאן מכילה מינון נמוך יותר של אסטרוגן בהשוואה ליסמין (20 מיקרוגרם לעומת 30 מיקרוגרם ביסמין). לגבי הפרוגסטרון - שתיהן מכילות סוג של פרוגסטין בעל פעילות אנדרוגנית נמוכה. אלה פרוגסטינים מהדור השלישי. פרוגסטינים אלה מומלצים לטיפול בתסמונת פוליציסטית של השחלות בגלל שהם גורמים לירידה בהפרשה של אנדרוגנים (הורמונים גבריים, כמו טסטוסטרון), ולכן להפחתה של שיעור יתר ואקנה שמלווים תסמונת זו, וכמובן הפחתה בהשפעות המטבוליות ותופעות הלוואי, שנגרמות ע"י עודף אנדרוגנים. כמובן שעלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך בנוגע לשינוי הגלולה, שצריך להיעשות לאחר שקילת יתרונות וחסרונות של התכשירים הנ"ל לאור הרקע הרפואי האישי שלך.
רופאים בתחום
ד"ר נדב משען
ד"ר נדב משען יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר לנא חילו
ד"ר לנא חילו רפואה אסתטית
ד"ר אולגה ברקאי
ד"ר אולגה ברקאי גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו