היפרדות שליה בגלל קרישיות יתר של הדם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר 2 הפלות חוזרות זהות בעקבות היפרדות השליה, הומלץ לנו לנסות קלקסאן, שידוע במניעת ההיפרדות המתרחשת בגלל רעל מסויים (לא כל כך הבנתי). האם זה מוכר?

תשובה:
הסיבות להיפרדות שליה הן רבות ומגוונות. אחת הסיבות היא קרישיות יתר. קלקסאן או הפארין הוא נוגד קרישה, כלומר תרופה המונעת קרישיות יתר של הדם. מחקרים מראים כי שימוש בקלקסאן במצבים של קרישיות יתר והריון עשוי למנוע הישנות של היפרדות שליה. תוכלי לקרוא עוד על היפרדות שליה בשאלות אחרות בנושא: http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_9_5_3.asp