דלג לתוכן

ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון קרע במניסקוס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 27, לאחר שחזור ACL לפני שנה וחצי ללא נזק למניסקוס כלל. הניתוח והשיקום עברו בהצלחה. כיום אני עומד לפני ארתרוסקופיה לתיקון קרע במניסקוס המדיאלי עקב סיבוב של הברך. יש קרע חלקי בשתל. האם ניתן לעשות ניתוח כזה בהרדמה אפידורלית? מה נהוג? האם ניתן לומר כי הקרע במניסקוס נבע מהפציעה הקודמת של הרצועה? האם השתל חזק מספיק כדי לסבול את העומס, או שגם הוא ייקרע יום אחד?

תשובה:

ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה אפידוראלית, הדבר תלוי במדיניות המחלקה ובמרדימים. קשה לקבוע אם פציעה בודדת גרמה לשתי הפציעות. קרע בשתל מהווה את אחד מסיבוכיו של הניתוח. הסיבות לקרעים חוזרים בשתלים מחולקות לפי סיבות הקשורות למאפייני השתל, הטכניקה הניתוחית ומאפייני החולה (רמת פעילותו, גילו וכן הלאה). בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
ד"ר אלי רוזנפלד רפואת שיניים
ד"ר דני בלום
ד"ר דני בלום ילדים
ד"ר מנדי גרוס
ד"ר מנדי גרוס יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו