האם בדיקות הדם מרמזות על קרישיות יתר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת זמן רב מדימום לפני המחזור (כ- 10 ימים לפני). זה התחיל עם נטילת גלולות למניעת הריון, ונמשך עד היום (הפסקתי לקחת לפני חצי שנה). כמו כן התגלו מקרים של קרישיות יתר במשפחתי. בבדיקות המעבדה שעשיתי התקבלו התוצאות הבאות: HOMOCYSTEINE 9.68 UMOL/L ANTITHROMBIN 98.70% LUPUS ANTICOAG 0.91 PROTEIN C 117.80% MTHFR (DNA) NORMAL FACTOR II (DNA) NORMAL FACTOR XI ACT 64.00% FACTOR V ACT 98.00% FREE PROTEIN S 93.74% מעוניינת לדעת האם תוצאות אלו מצביעות על תופעה של קרישיות ? והאם הן מסבירות את תופעת הדימום ? יש לציין שאני מעוניינת להיכנס להריון כבר למעלה מחצי שנה.

תשובה:
אני מודה לך על הפירוט הנרחב של בדיקות המעבדה. כפי שנראה מהבדיקות הכל תקין, כל הערכים הם בטווח הנורמה, לא קיימת בעיה כלשהי של קרישיות יתר. לגבי מקרים של קרישיות יתר במשפחתך - כיצד הם התבטאו ואצל מי ? באילו ימים של המחזור מופיע הדימום ? האם עברת בדיקה גינקולוגית מאז שהחלה תופעת הדימומים ? האם הדימום רב או מועט ? האם הוא מפסיק ואז מופיע הווסת או שיש רציפות ביניהם ? אם לא נבדקת ע"י רופא/ת נשים אני ממליצה לך בחום לגשת לרופא, להיבדק, לבצע עוד בדיקות מעבדה שנוגעות לרמות ההורמונים אצלך וספירת דם - על מנת לוודא שההמוגלובין לא ירד מדי, ובהתאם לתוצאות להיוועץ עם רופא/ת הנשים לגבי המשך בירור וטיפול.