דימום קל לפני תחילת המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי ילדה בת שנתיים. בשנה האחרונה אנו מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. המחזור שלי הוא בערך כל 30 יום, אולם אני נתקלת בדימום קל כמה ימים קודם. איך אוכל לחשב את הביוץ? יש לציין שבעבר, לפני לידת בתי, עברתי כ-4 הפלות יזומות. האם יש קשר?

תשובה:
מכיוון שכבר הצלחת ללדת בת אחת אחרי ההפלות, כנראה שאין קשר בין ההפלות לנסיונות להיכנס להריון. האם בפעם הראשונה שנכנסת להריון היו בעיות? מאוד חשוב לדעת כמה זמן נמשך המחזור שלך, מאוד יכול להיות שהדימומים הקלים שאת מתארת הם בעצם התחלת המחזור, ולכן צריך לחשב לפי היום הראשון שבו יש דימום, אפילו אם הוא קל. אם כבר שנה את מנסה להיכנס להריון ולא מצליחה, אני ממליצה לך לגשת לרופא נשים המומחה לפריון ולהתייעץ איתו. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד