ברצוני לקבל מידע על חיסון נגד אבעבועות רוח, עבור ילדיי, תאומים בני שנה ו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2000
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לקבל מידע על חיסון נגד אבעבועות רוח, עבור ילדיי, תאומים בני שנה וחצי.

תשובה:
חיסון נגד נגיף אבעבועות הרוח (או באנגלית Varicella Vaccine, השם המסחרי: Varivax) מומלץ למבוגרים בריאים אשר לא נחשפו בעבר לנגיף ונמצאים בסיכון לחשיפה, ולילדים בריאים מגיל 12 חודשים ומעלה. החיסון מיוצר מתרכיב המופק מהנגיף הפעיל, וניסויים עד כה הראו כי הוא מספק הגנה למשך 10 שנים לפחות. חשיפה נוספת לנגיף (באופן טבעי) יכולה להאריך את ההגנה מ- 10 ל- 20 שנה. כאמור, התפרצות של אבעבועות רוח יכולה להתרחש בעתיד, אולם היא תהיה קלה יותר. החיסון נחשב בטוח לאנשים בריאים. תופעות הלוואי הנפוצות מהחיסון הן אדמומיות וגירוי במקום ההזרקה, ותיתכן הופעה של פריחה דמויית אבעבועות רוח סביב מקום ההזרקה או באזורים אחרים בגוף. תופעות לוואי פחות נפוצות הן: כאבי ראש, כאבי שרירים, ירידה בתיאבון, וקשיים בשינה. [26/07/2000]