על אמפיזמה וקשריות ריאתיות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי מחלה אמפיזמטוטית קשה ביותר מפושטת דו- צדדית עם שינויים אינטרסטיציאלים קשים ובולות אמפיזמטוטיות מפוזרות על פני שתי הריאות ? מה הכוונה בקשריות ריאתיות ?

תשובה:
אמפיזמה, או נפחת, היא מחלה ריאתית שבה דפנות בועיות האוויר נהרסים, והריאות מתמלאות בבועות, אשר תרומתן לנשימה ולחילוף הגזים התקין ירודה ביחס לרקמת ריאה בריאה. המחלה ברוב המכריע של המקרים נגרמת מעישון. ביטוייה הקליני הוא קוצר נשימה. כאשר המצב קשה וכרוני תיתכן אי-ספיקת לב ימני אשר מחמירה את התמונה הקלינית. קשריות ריאתיות הן גושים קטנים של רקמה רכה ברקמת הריאה. הן יכולות להיות תהליך דלקתי חריף, כרוני, צלקות או תהליך גידולי. יש לעקוב אחריהן ע"י CT חוזר לאחר 3 חודשים או, לעיתים, אף לדגום אותן בביופסיה. לקריאה נוספת על אמפיזמה: http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=35043