הסיבות לירידה באכילה אצל תינוקות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 8 חודשים, ובשבוע האחרון חלה ירידה משמעותית באכילתה. לפני כן היא אכלה בקבוק סימילאק של כ-180 סמ"ק, ובשבוע האחרון היא אוכלת 4 פעמים ביום כמות של 60-40 סמ"ק. בנוסף, היא אוכלת ארוחת פירות וארוחת ירקות, אבל זה היה גם לפני כן. מבחינת המשקל, היא נמצאת מאז נולדה באחוזונים מאד נמוכים, בערך באחוזון ה-5. אשמח לעצה.

תשובה:
הבעיה שאת מתארת נפוצה מאוד. קרוב ל-7% מהתינוקות בישראל "סובלים" מבעיות בהאכלה או באכילה בשנת החיים הראשונה. כמה עצות כלליות. אין חשיבות לכמות האוכל אם התינוק ממשיך לעלות במשקל, גם אם הוא עדיין נמצא באחוזונים נמוכים. לכל תינוק "קצב" משלו בעליית המשקל. בידקו את עצמכם: האם שיניתם משהו בלוח זמני ההאכלות? לעיתים שינוי קטן וחריגה מהמוכר יכולים לעשות את כל ההבדל. האם ישנם אירועים חוזרים של אי-שקט לאחר האכלה? במקרים חוזרים של אי-שקט או פליטת מרובות לאחר האכלה, יש להיוועץ ברופא הילדים או בגסטרואנטרולוג מומחה לילדים. חשוב להקפיד על קשר עין עם התינוק במהלך האכלה. זהו אירוע חשוב ביותר מבחינה תקשורתית וחברתית עם ילדכם. גם לסביבת ההאכלה יש תפקיד חשוב, שימרו על סביבה נוחה ושקטה בזמן האכלה. חלק גדול מבעיות האכילה או ההאכלה ניתן לפתור בעזרת ייעוץ ממרפאת אכילה. תוכלו לקבל מידע נוסף מרופא הילדים המטפל. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד