דלג לתוכן

רמת הכולסטרול הרע- LDL - מושפעת מהשומן שאנו אוכלים, ולכן הפחתת רמת הכולס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2002
1 דקות קריאה

שאלה:

רמת הכולסטרול הרע- LDL - מושפעת מהשומן שאנו אוכלים, ולכן הפחתת רמת הכולסטרול מושגת ע"י צמצום כמות השומן והמזון השמן בתפריט והקפדה על סוג השומן במזון. בנוסף - פעילות גופנית מסודרת, שמירה על משקל גוף תקין והפסקת עישון כולם משפיעים לטובה על משק השומנים בדם ועוזרים להפחית את הכולסטרול הרע. עקרונות הדיאטה להורדת רמת LDL הם: 1. שמירה על משקל גוף תקין על פי הגובה (באפשרותכם לבדוק את מצבכם

תשובה:

לפי המחשבון הרפואי שבאתר). 2. הפחתה באכילת קלוריות המגיעות משומן וחיפוש תחליפים דלי שומן ודלי קלוריות. 3. אכילת תפריט עם כמות רבה של סיבים הקיימים בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. 4. אכילת שומן לא רווי במקום שומן רווי שומן רווי. מקורו מן החי, וכמותו רבה בבשר בקר ובמוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים. שומן לא רווי מקורו צמחי בדרך כלל- לדוגמה, שמן זית או שמן קנולה. 5. אכילת עוף ודגים במקום בשר. את העוף יש לאכול ללא עור. צמצום באכילת בשר בקר וחלקי בשר שמנים דוגמת איברים פנימיים (כבד לדוגמה). 6. הימנעות מאכילת חמאה וגבינות רגילות ועתירות שומן והחלפתן בגבינות רזות, חלב דל שומן ושמנים ממקור צמחי. 7. הפחתה באכילת חלמונים (החלק הצהוב). 8. הפחתה באכילת סוכר לבן ומוצרים המכילים אותו, כגון קינוחים שמנים, גלידה, עוגות קרם וכו'. במקומם ניתן לאכול פירות טריים, יוגורט דל שומן, קרחונים ועוד. 9. הימנעות ממזון מהיר, מטוגן ושמן.
רופאים בתחום
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' דן פליס
פרופ' דן פליס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
 מדיקל השרון
מדיקל השרון אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו