השוואה בין גרידה לזירוז לידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-15 להריוני הראשון, ובסקירת המערכות הראשונה אובחן "hypoplsatic left heart" לעובר. בשל חומרת המום, אנו מעוניינים בהפסקת הריון, ואנו מתלבטים בין גרידה לבין ביצוע זירוז לידה. מה המלצותיכם ביחס לסיכונים המעורבים בכל שיטה? מהו זמן ההחלמה הפיזי והנפשי, ומהם סיכויי ומהירות הכניסה להריון נוסף בכל אחת מהדרכים?

תשובה:
גרידה היא למעשה "שאיבת הריון", ולרוב היא מבוצעת עד השבוע ה-12, או במקרים מסויימים עד השבוע ה-16. הסיכונים הכרוכים בה הם ניקוב דופן הרחם, דימומים וזיהומים שונים. זירוז לידה הוא תהליך בו מעודדים לידה על ידי תרופות שונות, ולמעשה מתבצעת לידה וגינלית, ממש כמו בלידה רגילה. הסיכונים בכך הם דימומים וזיהומים. מבחינת הסיכונים וסיכויי הפוריות לאחר מכן, התהליכים מאוד דומים, אך חשוב לבחון את הפן הנפשי, שכן כפי שהסברתי, תהליך של זירוז לידה מדמה ממש את חווית הלידה ועשוי להוות מכשול נפשי קשה ביותר. לצערי לא אוכל לתת תשובה חד-משמעית. ההחלטה בידייך. שיהיה בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד