הפסקת המחזור אצל נערה צעירה ורזה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי מחזור לפני כשנה, אני בת 14. כמו אצל כל נערה שמתחילה לקבל מחזור, המחזור לא היה סדיר. ועכשיו, כעבור כשנה, המחזור פסק אצלי, ולא קיימתי יחסי מין. האם זה קשור לזה שאני די רזה ולא אוכלת הרבה? או שזה מסיבה אחרת? מהי?

תשובה:
מחזור לא סדיר בנערות מתבגרות הוא בעיה מאוד נפוצה ואין לחשוש ממנה. מכיוון שאת עדיין נערה מתפתחת, יכול להיות שההורמונים שלך עוד לא מאוזנים ולכן את לא מקבלת מחזור באופן סדיר. אם הרזון שלך הוא תופעה חדשה של הזמן האחרון, וזה כתוצאה מדיאטה חריפה שאת כופה על עצמך, זה בהחלט יכול לשבש את המחזור ואפילו להפסיק אותו לחלוטין. זהו מצב לא תקין. אם זו הסיבה, את חייבת להפסיק את הדיאטה כדי לתת לגוף שלך לחזור לעצמו. הפסקת המחזור במקרה כזה הוא אות אזהרה שהגוף נותן לך. אני ממליצה לך לגשת לרופא שלך להתייעצות ולביצוע בדיקות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד