דלג לתוכן

חשיבות הטיפול האנטיביוטי בהליקובקטר פילורי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

בעקבות כאב בטן חזק בן יום אחד בבטן העליונה שהקרין לגב ולמותניים, קיבלתי כדור להפחתת החומציות, שכנראה עזר, כי הכאבים חלפו כבר למחרת בבוקר. רופא המשפחה שלי ביצע בדיקת דם וגילה נוגדנים ברמה 36.6 להליקובקטר פילורי. האם האבחנה באמצעות הנוגדנים הינה חד-משמעית לצורך התחלת טיפול אנטיביוטי? האם לאור העובדה כי מאז חלפו שבועיים, ואין לי סמפטומים נוספים ואין הסטוריה משפחתית, עדיין כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי? האם בכל מקרה כדאי בשלב זה להתחיל טיפול? מה התרומה השלילית לעמידותו של החיידק אם הטיפול לא יכחיד אותו? חיידק ההליקובקטר פילורי עשוי לגרום לכמה וכמה צרות במערכת העיכול העליונה, ובעיקר בקיבה. בין השאר הוא עלול לגרום לכיב פפטי (אולקוס) ולדלקת בקיבה (גסטריטיס) והוא אף מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה מסוגים שונים. יש כמה בדיקות לגילוי חיידק זה, הבדיקה הסרולוגית (כלומר, בדיקת נוגדנים) במבוגרים היא ספציפית, אך לא רגישה דיה. יש בדיקות נוספות לאיתור החיידק, כמו מבחן נשימה ובדיקת אנטיגן בצואה. די בבדיקת נוגדנים חיובית על מנת להמליץ על טיפול אנטיביוטי, ולדעתי, מומלץ לקחת את הטיפול גם אם התסמינים חלפו. הסיכון להתפתחות עמידות בחיידק בעקבות הטיפול אינו משמעותי. בברכה ד"ר איציק לוי

תשובה:

מומחה במחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר רון ארבל
ד"ר רון ארבל אורתופדיה
ד"ר אוה ניב
ד"ר אוה ניב גסטרואנטרולוגיה
פרופ' זיו גיל
פרופ' זיו גיל אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו