כאבים בקיום יחסי מין אחרי גרידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשלושה שבועות עברתי גרידה בשבוע ה-12 להריון, מכיוון שבבדיקת סיסי שיליה נמצא שהעובר פגוע בתלסמיה. היה לי דימום של יום אחד לאחר הגרידה ולא היו כאבים כלל. בפעם האחרונה שקיימתי יחסי מין חשתי כאב שגרם לי לא להמשיך את קיום יחסי המין. הכאב היה בכל אזור הבטן התחתונה ונמשך כ-15 דקות בערך. הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות ואם זו תופעה נורמלית 3 שבועות אחרי גרידה? אציין כי טרם קיבלתי מחזור מאז הגרידה.

תשובה:
כאבים בזמן קיום יחסי מין יכולים להיגרם מהרבה מאוד סיבות. ייתכן שאחת הסיבות היא הגרידה שעברת, ההשפעות הנפשיות והפיזיות של הפעולה. אך יכול להיות שישנה סיבה נוספת, כמו דלקת, פטרייה ועוד. אני ממליצה לך לגשת לרופא המטפל להתייעצות ובדיקה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד