דלג לתוכן

שימוש ברואקוטן לאישה עם שחלות פוליציסטיות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אובחנתי כסובלת מבעיית השחלות הפוליצסטיות. אני סובלת מאקנה כאשר אני מפסיקה את השימוש בגלולות למניעת הריון. האם שימוש ברואקוטן או באיזוטרטינואין יעבירו לי את הפצעים, גם אם לא אחזור להשתמש בגלולות? איזה טיפול אפשרי לפצעי הבגרות כשאני ללא גלולות?

תשובה:

רואקוטן הוא השם המסחרי לחומר איזוטרטינואין, חומר הדומה מאוד במבנהו לחומצה רטינואית. קודם כל חשוב להבין מהי הסיבה שבגללה את רוצה להפסיק לקחת גלולות, מכיוון שאם בכוונתך להיכנס להריון, אז התהליך כשלעצמו מלווה בשינויים הורמונליים שבוודאי ישפיעו על מצב האקנה בכל מקרה, ומעבר לכך אין להשתמש ברואקוטן בזמן תהליך הכניסה להריון ובמהלך ההריון עצמו. אם אין לך כוונות להיכנס להריון בקרוב, את יכולה להשתמש ברואקוטן, אך ורק לאחר ייעוץ והכוונה של רופא עור ושל הגינקולוג שלך. השימוש בתרופה מלווה בתופעות לוואי, ומצריך מעקב אחר תפקודי כבד ודברים אחרים. טיפול בפצעי בגרות לא חייב להיות הורמונלי, כלומר בגלולות. ניתן להשתמש באנטיביוטיקה מסוגים שונים ועוד, אך חשוב להיוועץ ברופא עור. חשוב שתדעי שלגלולות יש אפקט טיפולי אצל נשים הסובלות משחלה פוליציסטית, ועל כן שקלי היטב את הפסקת הגלולות, והיוועצי ברופא המטפל. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' רונן דבי
פרופ' רונן דבי אורתופדיה
ד"ר רומן גרינברג
ד"ר רומן גרינברג אורולוגיה
ד"ר בתיה יפה
ד"ר בתיה יפה כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו