דלג לתוכן

נטילת פסיליום לטיפול בפיסורה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/07/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

טופלתי לפני כמה חודשים לפיסורה בפסיליום ובמשחה. המצב נפתר, אך כעת חזר. חזרתי לשיטת הטיפול הקודם והמצב שוב השתפר, ואני כעת בדיאטה עשירת ירקות, פירות וסיבים. הכירורג אותו ראיתי המליץ לי לא להפסיק עם לקיחת הפסיליום לאחר שהמצב השתפר, אלא רק לרדת במינון (משלוש פעמים ביום לפעם אחת), ולדבריו כך עלי לעשות כל החיים. האם ישנה איזושהי בעיה בלקיחת פסיליום פעם ביום (כפית בכוס מים) לתקופה ממושכת? עקרונית, איני בעד נטילת תרופות לסידור פעולות המעיים לתקופות ארוכות, ובעיקר לא אצל אנשים צעירים. עם זאת, התכשירים השונים המכילים פסיליום בטוחים למדי גם לתקופות ממושכות, אולם יש צורך לוודא שאינם מכילים סנה (senna) העלול בטווח ארוך לגרום לשינויים בדופן המעי. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) פרסם לאחרונה אזהרה מפני נטילת פסיליום בגרגרים ושתיית מים לאחר מכן, מכיון שדווח על מספר מקרים של חסימת הוושט או מערכת העיכול. בברכה ד"ר נחום ורבין

תשובה:

מומחה לכירורגיה כללית
רופאים בתחום
ד"ר ינון לם
ד"ר ינון לם רפואת שיניים
ד"ר נטליה וולקוב
ד"ר נטליה וולקוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר נחשון שזר
ד"ר נחשון שזר אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו