הקשר בין פריצת דיסק לבין פיברומיאלגיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש לדעת אם בדיקת CT המראה כי ישנו בלט דיסק מרכזי עם לחץ מתון על השק הדורלי בעמוד השדרה הצווארי, וכן בלט דיסק ובקע דיסק בשתי חוליות בגב תחתון עם לחץ על השק התקלי בעמוד השדרה המותני, מעידים על לחץ על חוט השדרה או על שורשי העצבים בעמוד השדרה. אבקש לדעת גם אם תסמינים אלה יכולים להיגרם על ידי פיברומיאלגיה או כתוצאה מתאונות בעבר.

תשובה:
כאשר בפענוח בדיקות ההדמיה כתוב כי ישנה עדות לפריצת דיסק המלווה בלחץ על השק התיקאלי או על השק הדוראלי, משמע כי הלחץ לפי הבדיקה הוא על חוט השדרה והשק המרכזי שבו הוא נתון. לחץ שורשי נראה אחרת, ובדרך כלל עדות לכך מצויינת בפענוח. באשר למחלת הפיברומיאלגיה, לעיתים עלולים סימני פריצת דיסק לדמות לאלה של פיברומיאלגיה או להפך, אולם אינני מכיר יחס של סיבה ותוצאה בין שתי המחלות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד