נימול בידיים וחוסר בויטמין B12
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30 וסובלת לאחרונה מנימול בידיים שמופיע ונעלם, ולפעמים מלווה בכאבים בידיים. פניתי לרופא והוא טוען שזה כנראה מחוסר בויטמין B12 ושאין לי מה לדאוג. רציתי לשאול אם יש דברים נוספים שצריכים להדאיג ?

תשובה:
קיימים מספר גורמים שיכולים לגרום לנימול בידיים: חסר בויטמין B12 או בחומצה פולית, בלט של דיסק, או היצרות התעלה באיזור עמוד השדרה הצווארי, הגורם ללחץ על עצבים, עודף בוויטמינים מסויימים, הפרעות אלקטרוליטיות, סוכרת, הפרעה בתפקוד בלוטת התריס ועוד. אינני מבינה כיצד נקבעה אצלך האבחנה של חוסר בויטמין B12, שכן אבחנה זו מתבצעת בבדיקת דם. אם אכן קיים חסר של B12 - עליך לקחת תוספת בזריקה או בכדורים. אם לא נמצא חסר - יש להמשיך את הבירור, ומומלץ לעשות זאת אצל נוירולוג.