דלג לתוכן

תכיפות במתן שתן בבחור בן 34 .

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/02/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

שאלתי קשורה לפעילות יתר של שלפוחית השתן - תכיפות במתן שתן. אני לוקח DETRUSITOL מזה שלושה חודשים. בתחילה (אחרי כחודש) הרגשתי שיפור (מ- 30 פעמים ביום ל- 10 פעמים ביום), אבל ההשפעה ירדה בשבועות האחרונים ואני שוב רץ לשירותים כל 45 דקות בממוצע. בעבר ניסיתי OXYBUTYNIN שעשה לי תופעות לוואי קשות ו URGENIN - תרופה טבעית שלא עבדה כלל. בדיקות אורודינמיקה היו תקינות.

תשובה:

אתה מציג בעיה של תכיפות במתן שתן אצל בחור צעיר. תכיפות במתן שתן בגילך הינו מצב שאינו שכיח, ויש צורך בבירור. לפי שאלתך אכן עברת בירור אורולוגי ואף החלו בנסיון טיפול תרופתי. תכיפות במתן שתן בגילך עם מבחנים אורודינמיים תקינים יכולה להיות מסיבות רבות כגון שתיית יתר, סוכרת תפלה (Diabets Insipidus), סוכרת, הפרעות נוירולוגיות אוטונומיות, הפרעה עצבית של שלפוחית השתן, דלקת זיהומית ושאינה זיהומית של שלפוחית השתן או הפרוסטטה, תרופות ועוד. בשאלתך לא תיארת את מחלות הרקע מהן אתה סובל, אם בכלל. האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע (למעט התרופות לבעיית התכיפות במתן שתן), האם קיימים סימפטומים נוספים מהם אתה סובל, האם יש גם כאבים באגן או בבטן תחתונה, האם עברת גם בדיקות שתן ואולטרסאונד, מה מקל או מחמיר את הסימפטומים, האם יש קשר למצב נפשי, מהי כמות הנוזלים אותה אתה שותה כל יום וכיוב'. מצבך הינו מצב המחייב בירור מעמיק ומסודר, עליך לפנות לאורולוג שימשיך את הבירור המלא, עד להגעה לאבחנה.
רופאים בתחום
ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אריאל ונדר עיניים
ד"ר ינון לם
ד"ר ינון לם רפואת שיניים
ד"ר אלכסנדר שולקין
ד"ר אלכסנדר שולקין פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו