דלג לתוכן

עליה בערכי CPK בזמן טיפול הורמונלי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/04/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 42. האם תיתכן עליה ב- CPK אחרי טיפול פוריות שכלל זריקות של הורמונים? הערך היה 118 ואחרי כמה חודשים עלה ל-622. לפני 11 שנים היה לי פולימיוזיטיס שעבר לפני כמה שנים, ואני חושדת שהמחלה חזרה.

תשובה:

CPK הוא אנזים שמצוי בעיקר בשרירים, בעיקר בשרירי השלד ובשריר הלב, וכן במוח. רמת האנזים עולה כאשר יש נזק באחת מהמערכות הללו, או כאשר יש בעיה בפינוי על ידי הכליות, או כתוצאה מנטילת תרופות שונות. מידע מפורט על ערכים גבוהים של CPK תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_112808_10.asp
רופאים בתחום
ד"ר אנה פדואה
ד"ר אנה פדואה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אלונה פטרוב
ד"ר אלונה פטרוב עיניים
פרופ' דוד רוט
פרופ' דוד רוט קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו