האם השימוש באטמי אוזניים יכול להזיק?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם אטימה של תעלת האוזן למספר שעות בכל יום מפריעה לתפקוד האוזן? שימוש באטם אוזניים מונע כניסת אוויר לתעלת האוזן. האם אין זו בעיה? האם בלוטות השעווה דורשות זרימת אוויר? מה קורה להן בהיעדר אוורור מתאים? האם מנגנון שיווי המשקל דורש אוורור? אם כן, האם הוא נפגע מהאיטום?

תשובה:
אין כל סכנה בשימוש קבוע באטמי אוזניים. השימוש לא אמור להשפיע על השמיעה ובטח לא על מנגנון שיווי המשקל. לעיתים, שימוש ממושך עשוי לגרום לדחיסה של השעווה הפנימית באוזן, מה שיוצר מעין "פקק" ומצריך בדיקה וניקוי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד