מתי נחוץ אולטרסאונד אחרי הפלה בשאיבת ואקום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35, לאחר 2 לידות תקינות. עברתי הפלה יזומה (שאיבה) בשבוע ה-6. הדימום היה קל ופסק לאחר 10 ימים. שלושה שבועות לאחר מכן נבדקתי אצל רופא הנשים אצלו אני מטופלת, אך הבדיקה הייתה ידנית בלבד. לדברי הרופא, הרחם מכווץ והבדיקה מעידה על מצב תקין. לשאלתי מדוע אינו מבצע בדיקה מקיפה עם אולטרסאונד, ענה ש"הבדיקה הידנית מספיקה וסביר להניח שיימצאו קרישי דם, שסתם ילחיצו, כך שאין צורך". אני מאוד מוטרדת שמא ישנם עדיין שרידי הריון שניתן היה לראותם בבדיקת אולטרסאונד. האם די בבדיקה ידנית כדי לדעת שאכן ההריון נפל? האם לחזור לרופא ולהתעקש על בדיקת אולטרסאונד מקיפה? האם העובדה שייתכן שנותרו שרידי הריון תשפיע על נסיון כניסה להריון כבר בווסת הבאה?

תשובה:
ישנם רופאים שהיו משלבים גם בדיקת אולטרסאונד, אבל יש גם כאלה שמסתפקים בבדיקה ידנית. בדיקה זו בדרך כלל מספיקה, בעיקר אם הווסת חוזרת לסדרה, ואם לך אין כל תלונות על כאבים או סימפטומים אחרים. אם את מרגישה טוב, אני לא רואה סיבה לחזור אל הרופא ולדרוש בדיקה חוזרת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד