דלג לתוכן

האם קיימים סיכונים לעובר בנטילת סרוקסאט בזמן ההריון ?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/07/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

ראשית, אני מפנה אותך אל שאלה שנשאלה לאחרונה באינפומד ועסקה בנטילת פרוזק במהלך הריון. רוב האינפורמציה רלוונטית לכל סוגי ה- SSRI, ולא רק לפרוזאק: http://www.infomed.co.il/questions/q_080506_4.htm

תשובה:

ראשית, אני מפנה אותך אל שאלה שנשאלה לאחרונה באינפומד ועסקה בנטילת פרוזק במהלך הריון. רוב האינפורמציה רלוונטית לכל סוגי ה- SSRI, ולא רק לפרוזאק: http://www.infomed.co.il/questions/q_080506_4.htm גם הסרוקסאט (paroxetine) לא נמצא כמעלה שכיחות מומים מולדים, אך קיימים תיאורי מקרה של קשיי נשימה, פרכוסים, שינויים בטמפרטורת הגוף, קשיי האכלה, הקאות, היפוגליקמיה, אי שקט, עצבנות, בכי בלתי פוסק ורעד בתינוקות שאימותיהן נטלו סרוקסאט בטרימסטר השלישי להריון. תופעות אלו נצפו מייד לאחר הלידה, וחלפו בהמשך. ההמלצה כיום היא על שימוש בתרופה במהלך הריון רק אם התועלת לאם עולה על הסיכון האפשרי לעובר. אם הטיפול הכרחי, יש לשקול ירידה במינון במהלך הטרימסטר השלישי. באפריל השנה פרסם ה- FDA (מנהל התרופות האמריקאי) כי תוצאות מוקדמות של מחקר שנערך בסרוקסאט בנשים הרות מעידות כי ייתכן שישנה עליה בשכיחות מומים מולדים, בעיקר מומי לב, כאשר הנשים נוטלות את התרופה במהלך שלושת חודשי ההריון הראשונים. תוצאות סופיות של המחקר טרם התקבלו, אך תוכלי לקבל עוד אינפורמציה כאן: http://www.fda.gov/cder/drug/advisory/paroxetine200512.htm ה- FDA ממליץ לדון בסיכוני התרופה עם נשים המתכננות להיכנס להריון. יש לשקול הפסקת התרופה והחלפתה בתרופה נוגדת דיכאון אחרת. אין להפסיק את התרופה ללא התייעצות רפואית, משום שהפסקה מהירה עשויה לגרום לתסמונות גמילה - שעשויות להזיק גם הן. ה- FDA ביקש מייצרני התרופה להעלות את דירוג הסיכון במהלך הריון מ- C ל- D - שמסמל אזהרה חמורה יותר בשימוש. [07/08/2006]
רופאים בתחום
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
ד"ר נחשון שזר
ד"ר נחשון שזר אורתופדיה
ד"ר שי חנניה
ד"ר שי חנניה ריאות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו