חיסון נגד אדמת לאישה שחוסנה לפני 6 שנים ואינה מחוסנת כעת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חוסנתי נגד אדמת לפני 6 וחצי שנים (בגיל 30). היום עשיתי בדיקה נוספת והתברר שאינני מחוסנת. האם יש צורך לעשות חיסון נוסף?

תשובה:
בהחלט כן. אומנם מחלת האדמת היא בדרך כלל מחלה קלה, אך הווירוס עשוי לגרום למומים מולדים משמעותיים, אם הזיהום מתרחש בשלב מוקדם בחיים העובריים. ההמלצה כיום היא לחסן את כל הילדים בשתי מנות של חיסון MMR, המכיל חיסון נגד אדמת. יש לחסן גם נשים בגיל הפריון (כמוך) ועובדי מערכת הבריאות. לפני החיסון יש לוודא כי אינך בהריון, שכן הווירוס הקיים בחיסון חוצה את השליה, ותוארו מקרים של זיהום עוברים שאימותיהן חוסנו במהלך הריון.