הסיבות האפשריות לשלשול אצל תינוקות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן אחד עשר חודשים, סובל מזה מספר שבועות מריבוי גזים ושלשולים. האירועים האלה לא רצופים., לעיתים היציאות בסדר. כנראה שגם הצואה חומצית, מאחר שהיא יצרה ממש פצעים פתוחים באזור הישבן והפין. האם יתכן כי הוא נדבק בחיידק הליקובקטר פילורי? אם לא, מה ניתן לבדוק? תוצאות תרביות הצואה היו שליליות.

תשובה:
גזים מרובים ושלשולים יכולים לנבוע משתי סיבות עיקריות. האחת היא זיהום כלשהו במערכת העיכול על ידי חיידק או טפיל, והשנייה היא בעיית ספיגה של המעי. לא ציינת בשאלתך אם ישנם תסמינים נוספים אצל בנך, כגון חום, אפתיות, ירידה בתיאבון, ואם היה לאחרונה שינוי בתזונה של בנך. גם חסרים לי נתונים לגבי השלשול עצמו, כגון כמה פעמים ביום הוא מתרחש ומה המרקם שלו. זיהום על ידי החיידק הליקובקטר פילורי יכול להתרחש גם בילדים, ההדבקה נעשית מאדם לאדם, כלומר אם מישהו מבני הבית נושא את החיידק, הילד יכול להידבק, אך רק 15% מכלל הילדים הנושאים את החיידק מפתחים תסמינים, ולכן הסיכוי שמדובר בכך נמוך. אפשרויות אחרות הן בעיית אי-ספיגה של המעי על רקע מחלות כגון אי-סבילות ללקטוז, ורגישות לחלב או למזון אחר. אפשר לערוך בדיקות ספציפיות לבדיקות אפשרויות אלה. אמליץ לך להתייעץ עם רופא הילדים לגבי המשך הבירור, וכן לפנות אליו או למיון, אם ישנה החמרה במצב בנך: ירידה בתיאבון, ירידה במשקל או אפתיות. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד