מעורבות של הציפורניים במחלת ליכן פלנוס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מליכן פלנוס ברירית הפה כבר 14 שנה. עברתי 13 ניתוחים והנגע עוד ישנו. יש לי סוכרת וסרטן בלוטת התריס. לפני כשלושה שבועות שקעו שתי ציפרוניים ביד. רופאת עור שלחה אותי לבדיקת ברזל בדם. הבדיקה היתה תקינה: 62.36. האם יש קשר בין זה לבין ליכן פלנוס, או שידועה לכם סיבה אחרת?

תשובה:
בכ-10% מחולי ליכן פלנוס יש תופעות לא תקינות בציפורניים, בדרך כלל מעורבת ביותר מבציפורן אחת. הקליניקה האופיינית כוללת הידקקות של הציפורן מהצדדים, קווי אורך וחריצים. ראי את התמונה המצורפת. שינויים בלתי ספציפיים של מיטת הציפורן כוללים הצהבה, היפרדות הציפורן ממיטתה, והתעבות שכבת קרן מתחת לציפורן. יכול להיות שהשינויים שאת מתארת הם ליכן פלנוס של הציפורן. אם כן, עלייך להיות מטופלת בהתאם על ידי רופא העור שלך. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד