דלג לתוכן

הקשיים במעבר מתרופת SSRI אחת לאחרת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/12/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני משתמש בפבוקסיל במינון של 3 כדורים, וזה שבועיים אני מרגיש חולשה בשרירים. עברתי לפבוקסיל מפקסט. האם אני צריך להחליף תרופות?

תשובה:

לעיתים, בתקופה של החלפת טיפול, מופיעות תופעות לוואי שונות, אשר נעלמות לאחר שהגוף מסתגל לטיפול החדש. תקופת ההסתגלות הזו אורכת מספר ימים עד מספר שבועות, אפילו עד 6 שבועות. לעיתים קרובות, עצם ההפסקה של התרופה הקודמת כרוכה באיזושהי תקופה של חולשה, כאבי ראש או כאבי בטן, עד שהשפעתה של התרופה החדשה מתחילה להיות מורגשת. בשלב זה לא ניתן לומר אם אתה צריך להחליף תרופות. מומלץ להמתין לפחות עוד שבועיים, ובינתיים להיות בקשר עם הפסיכיאטר/ית המטפל, ליידע אותו או אותה במה שעובר עליך, ולקבל עזרה וייעוץ איך להתמודד עם תקופת המעבר הזו בה אתה נמצא כרגע. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר עדי פרידמן
ד"ר עדי פרידמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
ד"ר באסם עבאס
ד"ר באסם עבאס רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו