דלג לתוכן

הנחיות לגבי נטילת התרופה רדוקטיל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/08/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

ברצוני להוריד 5 קילו ממשקלי. יש ברשותי כדורי רדוקטיל ללא מרשם רופא. האם יש סיכון בכך שאקח את הכדורים למשך שבוע?

תשובה:

רדוקטיל, או sibutramine, היא תרופה מדכאת תיאבון, הפועלת על ידי עיכוב ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. לתרופה זו, שלל התוויות-נגד, תגובות בין-תרופתיות ותופעות לוואי, הכוללות (בסוגריים מובא שיעור המטופלים שאצלם מופיעות התופעות): בעיות לב - הפרעות באקג, יתר לחץ דם (לא שכיחים) בעיות עור - תפרחות שלפוחיתיות, יובש ותפרחות שונות (עד 3.8%) מערכת העיכול - עצירות (11.5%), פה יבש (17%), תיאבון ירוד (13%), הקאות ושלשולים (1.5%), עלייה ברמת אנזימי הכבד. מערכת הדם - דימומים וספירת טסיות נמוכה (פחות מ1%) מערכת העצבים - נדודי שינה (10%), כאבי ראש (30%!), סחרחורות (7%), עצבנות (5%), חרדה ודיכאון (4.5%) עד כדי פסיכוזה, מיגרנה (2.4%) והפרעות תחושה (2%), פרכוסים (0.1%) מערכת השלד והשרירים - כאבי גב (8%), כאבי מפרקים (5.9%), כאבי שרירים (1.9%) מערכת הנשימה - נזלת (10%), דלקת גרון (10%), מחלה דמוית שפעת (8%), סינוסיטיס (5%), שיעול (3.8%). יש בספרות גם דיווחים על מקרי מוות, אך הם נדירים ביותר ולא ברור הקשר שלהם לנטילת התרופה. התרופה ניתנת לפי מרשם רופא, ובמהלך נטילתה נחוץ מעקב אחר נתונים שונים, כגון לחץ דם ועוד. לכן, מעבר לעובדה שלא נראה לי שתהיה לתרופה השפעה תוך שבוע, לא הייתי ממליצה לך ליטול אותה על דעת עצמך ללא ייעוץ רופא מטפל. היוועצי ברופא המטפל שלך ובקשי הפניה לדיאטנית. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' ראיד סלים
פרופ' ראיד סלים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אלי אגרנט
ד"ר אלי אגרנט רפואת שיניים
ד"ר מודי נפתלי
ד"ר מודי נפתלי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו