איבוד תחושה חולף
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

איבדתי את התחושה ביד שמאל למשך כ-20 דקות, ואחר כך גם איבדתי את התחושה בשפה התחתונה ובלשון למשך כמה דקות, והלכתי לישון. כעבור כשעתיים, התעוררתי עם כאב ראש חזק וכאב עיניים. בהמשך התעוררתי עוד מספר פעמים עם כאבי ראש ועיניים, היה לי קשה לישון. בבוקר היה לי כאב ברקות, וזה נמשך ככאב חלש כבר כ-10 שעות. על מה זה מצביע? האם זה מחייב בדיקות?

תשובה:
חוסר תחושה, או פרסתזיה, היא תופעה המופיעה בדרך כלל במחלות כלי דם, במחלות נוירולוגיות ובמחלות פסיכיאטריות. יתכן שהסיבה לתופעה הוא מתח נפשי. אם היא תחלוף, אין צורך בבירור רפואי. אם הסימנים ממשיכים או מחמירים, כדאי להתחיל בבירור מקיף. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד