תרומבוציטוזיס אצל חולת קרוהן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חולת קרוהן זה 3 שנים, ובבדיקת הדם האחרונה נמצאו שערך ה- PLT בדמי הוא 575. האם זה אומר כי המחלה פעילה למרות שאני רק פעם אחת ביום בשירותים עם יציאה מימית אחת וללא כל דימום? מה זה אומר?

תשובה:
אני מניחה שהתוצאה שקיבלת היא 575 אלפי תאים למיקרוליטר. ערך זה גבוה מהנורמה שהיא בין 130,000 לבין 440,000. תוצאה זו נקראת תרומבוציטוזיס. ככל שהערך גבוה יותר, כך מהיר יותר זמן הקרישה ועצירת הדימום. המצב אצלך מכונה תרומבוציטוזיס משנית. הסיבה לכך היא מחלת הקרוהן. העלייה במספר הטסיות היא כתוצאה מהמחלה הדלקתית ממנה את סובלת. אין זו עדות לכך שהמחלה פעילה או לא. מדד לפעילות המחלה היא בעיקר קליניקה הכוללת כאבי בטן, שלשולים, חולשה, ירידה במשקל ועלייה בתכיפות ההתקפות של תסמינים אלה. לא ציינת אם תוצאה זו היא ממצא חדש, או שגם בעבר התקבלו תוצאות דומות. אמליץ לך להמשיך לעקוב אחר ערך זה, ואם תהיה עלייה נוספת, לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ולהיבדק. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד