נער בן 17 עם "מחלת ירח"
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 17 חלם כי חבריו סגרו אותו בחדר. תוך כדי חלום הוא הרים כיסא והיכה בו בעוצמה בחלון בעוצמה שגרמה לו נזק. הוא הבין שהוא נמצא בחדר שלו וחזר למיטה. הוא נער בריא, יש לו נטיה לדבר מתוך שינה. איך להתייחס למקרה? האם צריך לפנות לבדיקות?

תשובה:
מה שאת מתארת נשמע כמו "מחלת ירח" או הליכה בשינה. זוהי תופעה שמתחילה בדרך כלל בילדות, אך יכולה להמשיך גם בגיל מבוגר. בדרך כלל אין סכנה במחלה זו, אבל לעיתים, במצבים של לחץ נפשי מסוים, המחלה יכולה להחמיר, יכולים להיות סיוטים והחולם יכול לעשות דברים שיפגעו בו. אני מציעה לך לקחת את בנך למעבדת שינה כדי לחקור את התופעה ולראות באיזו תדירות היא מופיעה. אחרי האבחון הראשוני יפנו אתכם להמשך טיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד