תת-פעילות של בלוטת התריס - נוגדנים לתירוגלובולין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 25 וסובל כעת מ- ITP. בספירה האחרונה שלי התגלתה גם עלייה חדה ברמת ה- TSH שהגיעה ל-60, וגם רמת ה- FT4 יצאה מתחום מהנורמה. אני לוקח כדורים על מנת לטפל בבעיה. כאשר הסתכלתי אחורה בבדיקות דם שעשיתי בעבר ראיתי שהיתה לי בעיה ב- TSH שהגיע לרמות קצת גבוהות, אבל רמת ה- FT4 תמיד נשארה נורמלית. אחת הבדיקות שעשיתי היתה של נוגדני Thyroglobulin Ab. שמתי לב שהיתה לי חריגה גבוהה מאד, 145. ניסיתי לחפש יותר מידע על הנוגדנים אך לא מצאתי. אשמח אם תוכלו לתת לי תמונה ברורה יותר בנושא זה.

תשובה:
תירוגלובולין (Thyroglobulin) הוא גליקופרוטאין אשר מופרש מתאי בלוטת התריס, והוא משתתף ביצירת הורמוני בלוטת התריס. בדיקת נוגדן אנטיתירוגלובולין (Thyroglobulin Anti Body) עוזרת לאבחן הפרעות אפשריות בפעילות בלוטת התריס. נוגדנים ל- Thyroglobulin יכולים להוביל להרס של בלוטת התריס, ומופיעים בדרך כלל אחרי פגיעה בבלוטת התריס או בדלקת של הבלוטה. בדיקות הדם שלך מעידות כי קרוב לוודאי שאתה סובל ממחלת השימוטו. על מחלת השימוטו תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/glossary/g_2143.htm